Belediyemiz, 2 milyona yaklaşan ağırlama ve tören giderini, 1 yılda 345 bin liraya düşürdü
  • 07.01.2020

Kars Belediyesi, abartılı ve gereksiz masrafların önünü keserek, belediye bütçesine büyük katkı sundu. Eşbaşkanlar Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in özellikle Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri kaleminde yaptıkları tasarruf dikkat çekti.

Belediye Eşbaşkanlarının inisiyatifinde olan harcama kaleminde (hediye, yeme- içme, ulaşım- seyahat, konaklama) yüzde 80 oranında bir azalma kaydedildi. Yüzde 80 tasarruf sağlayarak 345 bin TL’ye düşürdü.

Aynı tasarruf kiralama kalemlerinde de yaşandı.  Nisan 2019 itibariyle kiralama kaleminde yüzde 75 oranında bir azalma olduğunu ve bunun bütçeye katkısının ortalama 600 bin TL’yi buldu.

Fatura tahsilatında yüzde 70 artış

Yönetimimizin aylık gelir ve gider bilançolarını düzenli olarak kamuoyuna duyurup, yeni dönemde de  şeffaf bir yönetim sergilemesiyle birlikte halkın belediyeye güven duymasını sağlamıştır. Vatandaşlarımızın su faturaları ile emlak - çöp vergilerini ödemeye başlaması ile fatura ve vergi tahsilatlarında yüzde 70 oranında artış ayrıca kayıtlara geçmiş durumdadır. Halk ile belediye arasındaki güveni arttıran başka çalışmalar ise, imar ruhsatlarındaki usulsüzlüklerin ortadan kaldırılması olmuştur.