KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ KURULDU
  • 06.05.2020

KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ KURULDU

Kars’taki kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal destek sağlamak üzere Belediyemiz tarafından Kadın Dayanışma Merkezi kuruldu.
Belediyemiz merkez Karadağ caddesi üzerindeki ana hizmet binasında kurduğumuz Kadın Dayanışma Merkezimizin açılışına; HDP Adana Mv. Tülay Hatimoğulları, HDP Diyarbakır Mv. Semra Güzel, HDP Ağrı Mv. Dilan Dirayet Taşdemir ve Belediye Eşbaşkanımız Şevin Alaca’nın katılımıyla gerçekleştirildik.
Sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve hukuksal destek sağlamak için avukatın çalışıp destek vereceği merkezde özellikle aile içi şiddete maruz kalan kadınlar ve çocuklar için çalışmalar yürütülecek.
2019 yerel seçimleri sonunda göreve gelen Belediye Eşbaşkanlarımız Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca’nın kurduğu Kadın ve Aile Müdürlüğü altında hizmet verecek olan merkezimizde; destek verilen kadın ve çocuklar için de ayrıca durum takibi yapmak adına veritabanı da oluşturulacak.