Tarihi Aynalı Köşkü tekrardan halkımızın hizmetine sunduk
  • 16.01.2020

Tarihi Aynalı Köşkü tekrardan halkımızın hizmetine sunduk

Belediyemiz tarafından yeniden sahip çıkılarak,  "Kars Belediyesi Sergi ve Sanat Merkezi" olarak  halkın hizmetine açılan Aynalı Köşk; Ani Taşın Şiiri resim sergisi ve  Karsımızın tarihi fotoğrafları ile geleceğimizi aydınlatıyor.

Önceki dönem Kars Belediyesi  döneminde borç karşılığı satışa çıkartılan ve üzerine Kars 1. İcra Dairesi tarafından borç karşılığı haciz konulan 126 yıllık tarihi köşkte, daha önce Kars Kent Konseyinde sergilenen “ANİ Taşın Şiiri” sergisi sergilenmeye başlandı.

Yıllar sonra ilk defa bir etkinliğe sahne olan ve insan nefesi almaya başlayan Aynalı Köşk’te görücüye bir kez daha çıkan serginin açılışı yapıldı. Serginin açılışı Kars Belediye EşBaşkanı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, Araştırmacı-yazar Vedat Akçayöz, Araştırmacı Tarihçi Yıldırım Öztürkkan, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, sergiyi düzenlemede büyük desteği olan Anadolu Kültür'den  Kubilay Özmen, Ümit Durak ve MÜSİAD Kars Başkanı Şahin Aydın’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Daha önce gün yüzüne çıkmamış tarihi kars fotoğraflarının da sergilendiği Köşk'ü hafta sonu dahil olmak üzere 08:00 - 17:00 saatleri arasında sizde ziyaret edebilirsiniz.